5 Kuriózních jídel | Díl 5. TORISASHI

29. 08. 2017
Poslední díl seriálu 5 kuriózních jídel zakončíme opravdu netradičním sashimi – Torisashi – ze syrového kuřecího.

nigiri z kuřecího masa
Kuřecí syrové maso nejen jako sashimi, ale i nigiri sushi. Zdroj fotky zde.


5 Kuriózních jídel | Díl 4. TORISASHI

Co je Torishashi

Někteří lidé mají husí kůži z konzumace syrového masa vůbec. Co říkáte na kuřecí, kdy si při přípravě dáváme opravdu záležet, aby bylo dodělané tak akorát, ale rozhodně ne syrové? Ano, v tomto díle se dočtete o sashimi ze syrového kuřecího masa neboli Torisashi.

Japonské tajemství přípravy tkví v čerstvosti. Je připravované nejčastěji z kuřecích prs, kde je výskyt salmonely nejnižší. Japonští kuchaři dobře vědí, kdy je možné kuře ještě servírovat, aby se v něm nestačily vytvořit bakterie. Navíc, mnoho restaurací nabízejících v menu Torisashi či jiná jídla z kuřecího masa, sídlí nedaleko farmy nebo ho odebírají od ověřeného dodavatele. Vždy se můžete zeptat, odkud kuřecí maso restaurace odebírá.

Pokud jste milovníci sashimi, stojí za to Torisashi vyzkoušet. V Japonsku se dbá na 100% čerstvost a kvalitu každého jídla i na steet foodech. Kuřecí sashimi je velmi delikátní a jemné.

Syrové kuřecí sashimi
Chtěli byste vyzkoušet syrové kuřecí sashimi? Zdroj obrázku zde.

Rozhodně nedoporučujeme syrové kuřecí malým dětem a v těhotenství. Torisashi zkoušejte v Japonsku, nebo od japonských kuchařů, kteří jsou na přípravu proškolení.

Pokud vás japonská kuchyně zajímá více do hloubky, zkuste Kurzu sushi, kde se naučíte opravdové sushi a dozvíte se, z čeho všeho je možné sushi připravit, čemu se vyvarovat a na jaká jídla můžete v Japonsku narazit.

Nestihli jste předchozí díl? Přečtěte si zajímavosti ve 4. dílu o rybě Fugu
Setkali jste se v Česku s takovými pokrmy? Co překvapilo v japonské kuchyni vás? Komentujte a sdílejte na Facebooku.

autor
Margita Havlíková

Košík