Balíček pro přípravu miso polévky

Všechny potřebné ingredience na skvělou miso polévku.

Tento produkt už v nabídce nemáme :(

tradiční japonská polévka miso

Novinka

Miso polévka

Miso polévku jí Japonci i několikrát denně – na snídani, po jídle nebo jen tak. Miso je skvělé konzumovat pravidelně hned z několika důvodů – chutná skvěle, obsahuje spoustu enzymů a vitaminů a podporuje obranyschopnost. Miso polévku neboli miso supu můžete připravovat na milion způsobů – prostě si přidáte to, co máte rádi.

My připravujeme miso polévku nejčastěji houbovou s enoki, shimeji nebo shiitake houbami (podle toho, co zrovna seženete - uspějete v Globusu, Makru nebo v nějakém asijsky zaměřeném obchodě) nebo velmi známou s tofu, jarní cibulkou, wakame řasou nebo kouskami řasy nori.

Na přípravu miso polévky potřebujete

Jednoduchá miso polévka připravená doma za 15 minut

Základem je vývar tzv. dashi, které se připravuje z řasy kombu a katsuobushi. Je velmi jednoduché a zároveň ho v japonské kuchyni hojně využijete do omáček, na japonskou omeletu, do nakládané zeleniny tsukemono a mnoho dalších. Postup je následovný:

  • Vhoďte 10 g kombu na 1 litr vody.
  • Nechte 20 min. louhovat a přiveďte k varu.
  • Řasu vytáhněte pryč, plamen vypněte.
  • Vhoďte do horkého vývaru z kombu 30 g katsuobushi a nechte louhovat cca 1-2 minuty.
  • Sceďte přes sítko a máte krásně zlatavý, čirý vývar dashi, do kterého rozmícháte miso pastu (ideálně přes sítko, ať nemáte v polévce hrudky).
  • Na 1 litr polévky zkuste nejprve 1 větší lžíci miso pasty a postupně přidávejte podle chuti.
  • Polévkou zalijte nachystané houby, tofu, cibulku nebo to, co zrovna v miskách máte, ozdobte jarní cibulkou a natrhanou řasou nori. 

 

Náše tipy

  1. Katsuobushi se použije na jednu várku celkem hodně, ale z použitého katsuobushi a řasy kombu lze připravit tzv. niban dashi (druhý vývar). Jen je potřeba ingredience chvíli povařit. (U prvního vývaru kombu ani katsuobushi neprojde varem.)
  2. Otevřenou miso pastu přemístěte do uzavíratelné krabičky nebo sklenice a miso pasta vám v lednici vydrží po několik měsíců, klidně i rok.
  3. Otevřené balení katsuobushi uchovávejte dobře zavřené v mrazáku. Udrží si déle plnou uzenou chuť a narůžovělou barvu.
  4. Hotovou miso polévku si můžete dát z lednice i druhý den.

 

Připravte si miso polévku doma díky našemu miso balíčku

Obsahuje:

Připojené obrázky

Komentáře

Zatím nebyl vložen žádný komentář. Buďte první!

Košík