Blog

Pronikněte do tajů japonské kuchyně a sushi. Čtěte pravidelně náš blog a vzdělávejte se zdarma!

  • 5 tipů na japonské vánoční dárky pro rok 2017

    Podívejte se, co může letos Ježíšek nadělit vašim blízkým – milovníkům japonské kuchyně
    06. 12. 2017

  • 5 důvodů, proč pít čaj matcha

    Ne nadarmo se zelený čaj v prášku Matcha objevuje v posilovnách a u výživových poradců. Proč pít matcha tea a jaké blahodárné účinky má na naše tělo?
    19. 11. 2017

  • Co si odnášíme ze Sushi festivalu Vienna

    Byli jsme u toho! Navštívili jsme Sushi festival Vienna 2017. Všechno jsme nafotili a napsali report. Vyplatí se jezdit na food festivaly do zahraničí?
    12. 11. 2017

  • Síla unagi

    Grilovaný říční úhoř unagi je naprostá delikatesa, filetování je trochu morbidní. Hodí se vůbec na sushi unagi? Čtěte a dozvíte se pravdu o unagi v Evropě.
    02. 11. 2017

  • 10 rozdílů sushi v Japonsku a Česku

    V Japonsku je sushi jiné. V Česku je vyráběno levně a prodáváno draze, suroviny jsou šizené a postupy se nedodržují správně. Málokdy narazíte na autentické sushi a když, musíte si za něj připlatit.…
    26. 10. 2017

  • Sushi slovníček

    Použijte náš sushi slovníček a naučte se pojmenovat různé typy sushi a suroviny na sushi. Dozvíte se také, jak se píše sushi, suši, suschi či susi a mimochodem, slovníček si stáhněte i v pdf.!
    16. 10. 2017

  • 6 zajímavostí o řase Nori

    Kvalita Nori se odrazí na chuti výsledného sushi, proto si za ni vždy radši připlaťte. Sehnat ji však ve vysoké kvalitě je opravdový oříšek. Vysvětlíme, jak poznat kvalitní Nori a čím se japonská…
    09. 10. 2017

  • Co má společného tuňák, Tamagoyaki a Miso polévka?

    Máme pro vás hádanku – jaká ingredience spojuje tyto 3 jídla: Miso polévku, tuňáka a Tamagoyaki omeletu? Uvnitř najdete i velmi užitečný recept.
    02. 10. 2017

  • Vše, co jste nevěděli o Gari

    Určitě ho znáte – sytě růžový zázvor v plastikovém pytlíku. Poradíme, jaký zázvor neboli Gari je k sushi nejlepší, a kterému se raději vyhnout.
    15. 09. 2017

  • Vytrvej – buď jako Jiro

    Určitě ho znáte – japonskou sushi legendu Jiro Ono. Možná ale nevíte, jak úspěchu dosáhl a proč nás inspiroval. Přečtěte si článek a japonská celoživotní vytrvalost vás překvapí ještě víc.
    11. 09. 2017

1 2 3 4 6 7

Vzděláváme vás, proto pravidelně přispíváme na blog o japonské kuchyni a sushi zajímavostech. Naučte se poznat kvalitní sushi, osvojte si základní termíny a čtěte o věcech, o kterých se v sushi barech běžně nemluví.

Na blogu se dozvíte také o novinkách z e-shopu či akcích, které pro vás organizujeme nebo se jich účastníme. Všechno podstatné najdete i na našem facebooku.

Košík