Co nám dal a vzal rok 2017 aneb víc skvělého sushi do Nového roku!

27. 12. 2017
Těžko uvěřit, že je 365 dní za námi. Rok 2017 byl zatím náš nejsilnější, a zažili jsme naše “poprvé” skoro každý měsíc, přijde nám proto zásadní se s vámi o tyto milníky podělit.

Leden

  • Nový rok a klid v duši nás na chvíli opustil, když musíme my opustit Zónu59, místo, kde sushimarket.cz prakticky začal. Naštěstí jsme objevili Beátu s jejím Food Incubatorem a celý proces se značně uspíšil. Jen pro upřesnění – volíme jen občasný pronájem prostor na dny našich akcí. Ukazujeme se spíš online na facebooku a blogu.

Únor

  • Martin při dlouhé chvíli přichází se současným logem. Je opravdu povedené – tiskneme ho na zástěry, nálepky a vtiskáme ho i vám na facebooku. 

    Někdo si kupuje logo za desetitisíce, my si kostru načrtli do bločku, nechali si ji převést do vektorů a pozadí Martin stvořil za pár hodin v Picmonkey a malování. Work smart…

zástěry sushimarket
Zástěry půjčujeme každému účastníkovi kurzu. Už brzy si budete moct koupit jednu na památku na e-shopu!

  • Uvědomili jsme si, že každý food festival se zkrátka nevyplatí. Ač pro návštěvníky skvělá akce, pro prodejce mnohdy reakce na finanční ztrátu. To, že nás “venku” nevídáte pravidelně, způsobila i tak trochu skutečnost, že food festy svoji největší slávu už zažily.

  • Zato pořádáme vlastní pravidelné SUSHI days formou pop-upů – konají se v teple, každý měsíc, s obsluhou, ale hlavně – jsme pánem organizace a ceny. Jídlo vám prezentujeme. A to je rozdíl v porovnání s dlouhými frontamy před party stany, často za deště, zimy, kde se jede obecně na vlně kvantity než kvality.

sushi day pop up sushi bar v brně
Fotku jsme si půjčili od @margit.novakova, milovnice kvalitního sushi jak se patří!

Březen

  • Pořádáme první vlastní degustaci u známých Nikoly a Pepeho v Rotatoria Caffè, která se bude mimochodem jednou ročně opakovat.

  • Poprvé školíme kuchaře.

  • Poprvé veřejně vzděláváme na přednášce o Japonsku - od těch, kteří ho skutečně milují. A je narváno. Sezvali jsme spoustu zajímavých přednášejícíh, kteří měli co říct. Akci završila přednáška Markéty Růženy Saegusy Jankové, která se v Japonsku provdala a žila tam víc než dekádu – dokonale a vtipně vysvětlila japonskou mentalitu.

veřejná přednáška o japonsku v Brně sushimarket
30 min před startem odpadl projektor. Holky z Panksy – Zuzka a Anet, které přednášely o Ramenu, nás v tom ale nenechaly a donesly svůj vlastní. ♥ (V hlavních rolích: nervičky)

Duben

  • Termíny různých akcí a kurzů jsme doposud volili víceméně spontánně. Proto nám až za pochodu došlo, že není ono vypsat SUSHI day a kurz na prodloužený velikonoční víkend.

  • Neřekli jsme, že jsme food festy úplně vzdali, to ne. Proto jste nás mohli potkat třeba na Ochutnej svět.

sushimarket na food festivalu ochutnej svět
Věřili byste, že temaki, co držím v ruce, je z gumy? Haha, kdo se nachytal?

Květen

... a stánek s oblíbeným Temaki sushi kornoutem na AnimeFestu.

Červen

Kousek volna zahajujeme poslední akcí v MARINĀDě na oslavě narozenin. Byla čest připravovat sushi v tak vyladěném podniku s ochotným, milým týmem a ještě prodávat po boku Koblihy, naší osobní hvězdy mezi brněnskými koblihárnami.

sushimarket na narozeninách marinada store v brně
Poké s tuňákem bylo na marinadě nejoblíbenějším jídlem. 

Červenec a srpen...

...hážeme nohy nahoru. Koneckonců většina z vás taky, a tak to má být!

Září

  • Oprašujeme kurzování.

  • Jedeme taky do Berlína a objevujeme Hanabiru, berlínský obchůdek s japonskými potravinami, které chcete mít. Žádné čínské srandy, jen Japonsko a ke všemu z velké části bio. Obchod teprv otvírali a tak spojili naši návštěvu s berlínským food časopisem Garçon. Tak to vidíte, jdeme si jen nakoupit a hned máme sloupek v časopise :D

nákup v japonském obchůdku v berlíně
Nákup za všechny prachy. Koupili jsme si totiž vinou malých písmenek na displeji automatu špatnou jízdenku (dobře, přiznávám, já to špatně koupila). A 60 EUR fuč.

  • Bylo potřeba zase zažehnout motory a “jet do plnejch”. V té době nás zrovna navštívil na SUSHI day známý foodbloger zahn0, což jsme se dozvěděli až když nasdílel naše sushi na svém Instagramu, který už nějakou dobu sledujeme.

    To si tak projíždíte při dlouhé chvíli Instagram a najednou narazíte na sushi, které je vám docela povědomé a nestačíte se pak divit, jak je Brno malé. Všechno to úsilí a nervy vás nakonec zahřejí u srdce.

recenze od zahn0 na sushimarket
Zahn0 nám vychválil koření. Jo, tak některé jsme si zrovna dovezli přímo z toho berlínského obchůdku.

Říjen

  • Opět se nám na chvíli rozpadla idylka. Se změnou majitelky Food Incubatoru opouštíme zaběhnuté. Přes nápor stresu při hledání nového prostoru, na což jsme měli pekelně krátké 2 týdny, nám ale snesl anděl strážný paní Aničku. Majitelku kouzelného a poctivého bistra Prameniště, kam se stěhujeme hned další den po schůzce.

sushimarket v novém prostoru bistro prameniste
Tak, to je ta naše velká sestava. 

  • Spouštíme Kurz sushi pro pokročilé a máme z toho opravdu radost. Nejen, že se znovu setkáváme s absolventy začátečnického kurzu, ale vidíme, že pokračující kurz budou absolvovat jen opravdoví nadšenci, a to pak jde všechno líp od ruky.

Listopad 

  • Zaplatili jsme si za asi nejhorší zážitek, co se sushi týče a utvrdili se v tom, že i když se Vídeň řadí v gastru před Brno, neplatí to o sushi festech. Přečtěte si naše tragikomické emoce z Sushi festivalu Vienna.
  • Jedna jihlavská firma si nás objednala do Třebíče na sushi teambuilding pro 18 osob. Všechno proběhlo nakonec hladce a posbírali jsme i kladné zpětné vazby. Ale...

    ... co na kurzu opravdu otestovalo naše schopnosti:

    • úprava programu za pochodu pro větší počet lidí, než byl předem domluvený,

    • z dohodnutého občasného překladu do angličtiny přepnutí do tříhodinové pokročilé angličtiny.

teambuilding sushi brno
Když jde o soutěž i z introverta se rázem stane diktátor.

Prosinec

Neplánovaná zkušenost z listopadového teambuildingu na sebe nenechala dlouho čekat a od prosince nabízíme nově individuální kurz sushi i v angličtině.

Na závěr 

Tolik nového se událo za tak krátkou dobu. V dnešní uspěchané době se ale rychle zapomíná, určitě to tak máte také. A to stačí jen prolistovat letošní diář.

Na závěr vám, věrným zákazníkům, děkujeme. Za to, že nám říkáte svůj názor, ať už osobně na SUSHI days, kurzech, teambuildinzích nebo v referencích na facebooku. Děkujeme Tomášovi z HUHU chilli, že si bistro Prameniště nenechal pro sebe a domluvil nám schůzku s paní Aničkou. Moc děkujeme za pomoc Markétě a Leoně, které o vás na SUSHI days pečují.

Věříme, že bude rok 2018 ještě nabitější – zlepšujeme se totiž díky tomu raketovou rychlostí.

Nenechte si nic nového ze života sushi marketu ujít, sledujte nás na facebooku!

Těšíme se na viděnou v roce 2018  

Bude vás také zajímat:

Co si odnášíme ze Sushi festivalu Vienna 2017
Vytrvej – buď jako Jiro

Autor
Margita Havlíková





Košík