Kdo jsme a kdo nejsme

23. 08. 2016
Po prvním nabitém roce sushimarketu tvoříme analýzu sama sebe. Jak se vidíme, co děláme, chceme dělat a naopak co ne?

Zakladatelé sushimarket.cz Martin Rous a Margita Havlíková
Kdo jsme a kdo nejsme

Kdo jsme

Po letním spánku se probouzíme velmi rychle, protože nás čeká spousta akcí a novinek, ale také se moc těšíme!

Jsme Martin a Margita, Margita a Martin, na pořadí nezáleží, jedno bez druhého by nefungovalo. Máme rádi japonskou kuchyni a propadli jsme jí.

Absolvování Tokyo Sushi Academy v Singapuru pro nás bylo klíčové, protože jsme se naučili připravovat sushi autenticky. Stejně tak food trip do Tokya*, který nás posunul dál. Bez toho, aniž by člověk navštívil Japonsko, by dělat japonskou kuchyni nemělo smysl.

Snažíme se dělat japonskou kuchyni tak, jak se má, proto se v tomto ohledu neustále vžděláváme a zdokonalujeme. Suroviny volíme ty nejlepší dostupné, i když je to někdy zatraceně složité.

A kdo nejsme?

  • Nejsme Japonci, 

  • Neoblékáme si japonská kimona,

  • Nepoužíváme surimi „krabí tyčinky“ ani ředkev takuan, naloženou v éčkovém koktejlu.

  • Neděláme all you can eat akce, jejichž účelem je co nejlevněji se přecpat sushi.

  • Nerozvážíme sushi jako obědové menu – sushi by mělo být a je spíš sváteční pokrm

  • A nepouštíme se do nesmyslných fúzí, míchání ryb s exotickým ovocem a podobně.

Přicházíme s novinkami na street food. Téměř před rokem jsme jako první v Brně začali prodávat naše temaki a láska, s kterou ho pro Vás děláme je patent, který nám nikdo nevezme.

Přijdte vyjíst náš stánek na Ochutnej Asii!

*pro Tokyo používáme tvrdé Y, nechceme se smířit s českou variantou s "i" 



Autor článku
Martin Rous

Košík