Gastrohity japonské kuchyně jenom u našeho stánku na FP!

21. 03. 2016
Stále kolem slyšíte o tom FoodParku, ale dosud jste si neudělali čas? Naše japonské gastrohity, které jinde v Brně a možná ani v ČR neochutnáte, vás třeba přesvědčí, navštívit alespoň stánek sushimarket.cz. Podívejte se na fotky!

Někteří jste navštívili další pravidelný FoodPark 19. března 2016, tentokrát tematicky zaměřený na Velikonoce. Pro ty, kteří akci propásli jsme připravili alespoň přehled naprostých gastronovinek našeho stánku, se kterými jsme do Brna přišli opět jako první. Nezoufejte, na všechny se budeme těšit zase za 14 dnů 2. dubna 2016. Vstup ZDARMA.

Ochutnali jste již známou Matcha čokoládu, které není nikdy dost. Matchu si necháváme dovážet z Kjóta (zanedlouho bude k zakoupení na e-shopu), a protože dbáme na kvalitu a požitek, používáme pouze organickou Matchu vyšší třídy. Proto mnohé z vás ještě občas zaskočí ta neobvykle zářivá zeleň, o to se však postarala pouze matka příroda a dokonalá japonská technika zpracování čaje :).

Tento FoodPark jsme pojali v duchu mlsání, a proto byly hned tři druhy japonských sladkostí, například rýžové knedlíčky Dango vyrobené pouze z rýžové mouky, třtinového cukru a tofu. Knedlíčky jsme obarvili řepou a Matchou, protože s nepřírodními barvivy se moc nekamarádíme. Nevšední zážitek zajistila sladká poleva ze sójové omáčky.

Mizu Yokan je v Japonsku velmi tradiční dezert. My jsme toto želé ze sladkých Adzuki fazolí a agaru vylepšili švestkami Umeboshi nabitými vitamíny a zdravými látkami.

Ochutnali jste také fúzi Vietnamu a Japonska prostřednictvím jarních rolek na japonský způsob se sezamovou omáčkou a kuřetem vařeným se zázvorem a sake.

Onigirazu, nejposlednější hit japonské kuchyně, se kterým jsme vás seznámili již na minulém FoodParku, bylo na tři způsoby: S lososem, kuřetem teriyaki a pro vegetariány s tamagoyaki - japonskou skládanou omeletou a nakládaným tofu.

Poslední novinku jsme zvolili Temari sushi na mnoho způsobů. Temari je sushi kulička, u nás jste si ji mohli dát s avokádem, lososem, krevetou nebo tamagoyaki. Růžová rýže je opět pouze přírodně obarvená, tematicky v rámci Velikonoc :).

Věříme, že jste si v sobotu pochutnali a budeme se na vás zase těšit na příštím FoodParku nebo nejbližší degustaci 31. 3. 2016, spojenou s ochutnávkou moravského vína! :)

 

Připojené obrázky

Košík