O nás

Přečtěte si: kdo jsme, co nás přimělo dělat sushi v Brně znatelně jinak a jak sushi market vznikl

Jak to celé začalo

Jednoho dne se nám vnukla myšlenka vytvořit prostředí, kde se budou scházet stejní sushi nadšenci, jako jsme my dva. Zaměřujeme se na japonskou kuchyni, především na sushi, autentické postupy a kvalitní produkty na jeho přípravu. V současnosti rozšiřujeme sortiment o zboží dovezené přímo z Japonska.

Pořádáme kurzy a teambuildingy, kde učíme, jak připravit autentické sushi. Otevíráme SUSHI days - pop-up sushi bar na jedno odpoledne v měsíci. Chceme pro vás připravovat sushi ve vysoké kvalitě, proto neděláme rozvoz. Garantujeme, že bude každý kousek jedinečný.

 

Martin Rous

Sushi podlehl při svém půlročním pobytu v Kanadě. Pravidelně navštěvoval sushi bary a japonské restaurace. Jeho poslední den, kdy bylo -19 °C a venku řádil blizzard, jel veřejnou dopravou přes celé Calgary, aby si dal nigiri ve svém oblíbeném sushi baru. Příprava sushi se stala jeho hobby a rozhodl se, že se posune na další úroveň.

Odjel na kurz do Tokyo Sushi Academy v Singapuru, kde se učil sushi od japonského mistra - pana Fujisaki Tadao. Intenzivní kurz, kde každý den připravoval jiný typ sushi, filetoval různé druhy ryb, včetně olihní, zakončil úspěšným složením zkoušky z přípravy maki a nigiri. Z této akademie si přivezl certifikát.

 

 

 Margita Havlíková

Propadla sushi až napodruhé. Poprvé se jí nedostalo sushi v patřičné kvalitě, což se bohužel stává mnoha lidem. Japonské delikatese se rozhodla dát druhou šanci. Sushi si začala připravovat sama, a po návratu Martina ze Singapuru pravidelně vytváří uramaki, chirashi sushi a mnoho dalších. Stala se z ní specialistka na California roll.


Za tým sushi market
Margita & Martin

logo sushi market Margita a Martin

 

 

Připojené obrázky

Košík