O nás

Kdo jsme, co nás přimělo dělat sushi v Brně lépe jak ostatní, a jak sushimarket.cz vznikl

Jak to celé začalo

Jednoho dne se nám vnukla myšlenka vytvořit prostředí, kde se budou scházet stejní sushi nadšenci, jako jsme my dva. Zaměřujeme se na japonskou kuchyni, hlavně na sushi a produkty na jeho přípravu, které si z velké části vozíme z Japonska. Naše postupy na přípravu a recepty postupně sbíráme od roku 2015 – absolvování Tokyo Sushi Academy, stáž ve vyhlášeném sushi baru Mizu v Polsku, cesta do Japonska a kurzy vaření v zahraničí.

Pořádáme kurzy a teambuildingy, kde učíme, jak připravit sushi tak, aby bylo nadýchané a lahodné, a jak poznat kvalitní suroviny – proto vznikl
e-shop. Pořádáme pravidelné SUSHI days – pop-up sushi akce na jedno odpoledne v měsíci, kdy připravujeme sushi sety pro dva a další japonská jídla s obsluhou. Chceme pro vás připravovat sushi ve vysoké kvalitě, proto neděláme rozvoz. Garantujeme, že si každý kousek užijete.

 

Martin Rous

Sushi podlehl při svém půlročním pobytu v Kanadě. Pravidelně navštěvoval sushi bary a japonské restaurace. Jeho poslední den, kdy bylo -19 °C a venku řádil blizzard, jel přes celé Calgary, aby si dal nigiri ve svém oblíbeném sushi baru. Příprava sushi se stala jeho hobby a rozhodl se, že se posune na další úroveň.

Odjel na kurz do Tokyo Sushi Academy v Singapuru, kde se učil sushi od japonského mistra Fujisaki Tadaa. Intenzivní kurz, kde každý den připravoval jiný typ sushi, filetoval různé druhy ryb včetně olihní, zakončil úspěšným složením zkoušky z přípravy maki a nigiri. Z této akademie si přivezl certifikát.

V současné době vymýšlí nové recepty, ingredience a techniky na SUSHI days a degustace. Ve volném čase ho najdete při čtení zahraničních blogů o jídle, trendů v japonské kuchyni a ve světě. 

 

 Margita Havlíková

Propadla sushi až napodruhé. Poprvé se jí nedostalo sushi v patřičné kvalitě, což se stává mnoha lidem. Sushi se rozhodla dát druhou šanci. Po návratu Martina ze Singapuru pravidelně vytváří uramaki, temaki sushi a mnoho dalších. Stala se z ní specialistka na California roll. 

Na starosti má kalendář akcí (kurzy, cateringy, teambuildingy, SUSHI days a pop-upy), vyřizuje objednávky, odpovídá na vaše dotazy a stará se o marketing. Příležitostně píše články blog, které najdete i na našem Facebooku.


Za tým sushimarket.cz
Margita & Martin

logo sushi market Margita a Martin

 

 

Připojené obrázky

Košík